Nestoliva & Ligurië
Ligurië ligt in Noord-Italië en wordt liefkozend de bloemenriviéra genoemd. Deze Noordwestelijke provincie vormt het ideale midden tussen bergen en zee. Met ons gezin komen wij hier jaarlijks met veel plezier. Elk jaar voelt het als thuiskomen. Wat opvalt aan de Italianen die wij er ontmoeten is het tot kunst verheffen van de begrippen eenvoud en kwaliteit. Of het nu gaat om een tomaat, een kopje koffie, een pasta of een olijfolie die je elke dag kunt gebruiken. Simpel, maar super moet en zal het zijn. En liefst samen met vrienden of familie. Olijfolie vormt de basis van de Italiaanse keuken. Het is hét product waarvan wij al vele jaren vinden dat wij dit naar Nederland moeten halen. Om mensen te verrassen en te laten genieten van een mooi, gezond en met liefde gemaakt product. Onze droom is om ooit een geheel eigen olijfolie te produceren van een eigen campagna. Tot die tijd bouwen we, leren we en importeren we geweldige olie met de meesters in hun vak.
Biente Taekema & Ernst Kalbfleisch
Olijfolie uit Ligurië
Ligurië staat bekend om zijn gezonde en bijzonder goede olijfolie. Het wordt door veel kenners als hun favoriete olijfolie gezien. Maar wat maakt Ligurië zo bijzonder? Het Ligurische achterland bevat zeer vruchtbare grond, wilde valleien en vele olijfgroeven op terrassen. Stroken land zijn vaak in kleine stukken verdeeld, zodat eigenaren goed voor hun eigen olijfgaarden zorgen. De vaak iets kleinere (taggiasca) olijven in deze regio worden geteeld tot op wel 600 meter hoogte. De combinatie van vruchtbare grond, de ligging nabij zee, liefde van producenten en de hogere ligging zorgen voor de karakteristieke smaak van Ligurische olie.