Bereiding:
Begin met de dressing. Kluts met een garde alle ingrediënten door elkaar en proef of je het zoet genoeg vindt. Voeg anders nog iets meer honing toe. Doe als laatste 3 blaadjes basilicum in de dressing en zet even weg in de koelkast.
Neem een grote, platte schaal en bedek die met sla. Snijd met een mes een kruis in de bovenkant van de vijgen, zodat je ze daarna een beetje als een bloem uit elkaar kunt trekken, en leg ze op de salade.
Scheur met je handen de mozzarella in stukken en leg die eromheen. Hetzelfde geldt voor de parmaham en basilicumblaadjes (een stuk of tien is genoeg). Drapeer alles op het bord en schenk daarna de dressing eroverheen.
Tip: deze salade met mozzarella en vijgen is lekker om te serveren met zuurdesembrood dat even onder de grill heeft gelegen, met een drup olijfolie en wat zeezout. Probeer bij elk hapje iets van alle ingrediënten op je vork te prikken, dan proef je hoe lekker deze combinatie is.